Man met jongere vrouw leeft langer

Een jeugdige partner houdt je langer jong, wordt vaak geroepen. Maar dat gaat niet voor iedereen op. Mannen hebben zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal baat bij een ‘groen blaadje’. Ook hun levensverwachting stijgt erdoor. Maar vrouwen met een jongere man leven juist minder lang, blijkt uit Zweeds onderzoek.

De wetenschappers bestudeerden de gegevens van bijna 2 miljoen Deense stellen. Daaruit blijkt dat de levensverwachting van mannen die zo’n 7 tot 9 jaar ouder zijn dan hun vrouw 11% hoger is. Volgens onderzoeker Sven Drefahl komt dat mogelijk doordat een jongere vrouw beter in staat is voor haar man te zorgen dan een oudere vrouw.

Ook zouden het vooral gezonde mannen met een goed inkomen zijn die een jonge vrouw kunnen ‘scoren’.

Voor vrouwen geldt precies het omgekeerde. Een jonge vent gaat alleen maar ten koste van hun levensverwachting. Om precies te zijn: hun sterftekans stijgt met maar liefst 20% als ze samenleven met een 7 jaar jongere man.

Drefahl denkt dat de vrouwen weinig voordeel ondervinden van hun jongere partner, omdat ze sociaal superieur zijn aan mannen. Ze hebben die jongere man niet nodig om voor hen te zorgen of leuke dingen e doen. Sterker nog, het levert ze alleen maar stress op omdat voor vrouwen nu eenmaal minder geaccepteerd is om met een jong ding over straat te lopen dan voor mannen.

Bron: AD

Lees ook:Man verlaat zieke vrouw eerder dan andersom
Lees ook:Gescheiden vrouw is arm, maar wél gelukkig
Lees ook:Levensverwachting stijgt harder dan gedacht
Lees ook:Vrouwen leven 4,4 jaar langer dan mannen
Lees ook:65-plusser leeft langer en gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>