Levensverwachting stijgt harder dan gedacht

Het lijkt misschien alsof we steeds ongezonder leven en alsmaar dikker worden. Maar misschien valt het allemaal we mee. Op onze levensverwachting heeft in ieder geval geen invloed, want we worden steeds ouder. Zelfs veel ouder dan aanvankelijk werd verwacht, zo blijkt uit de nieuwste cijfers.

Het Actuarieel Genootschap in Utrecht maakte deze week bekend dat jongetjes die dit jaar worden geboren gemiddeld iets ouder dan 79 jaar worden, meisjes hebben een levensverwachting van bijna 83 jaar.

De komende jaren blijft de levensverachting stijgen en zelfs harder dan verwacht. Mannen die in 2050 worden geboren zullen gemiddeld 85,5 jaar worden. Voor vrouwen stijgt de levensverwachting naar 87,3 jaar. In een eerdere prognose van het genootschap was dat 82,5 jaar en 84,3.

Volgens het Actuarieel Genootschap zal de levensverwachting voorlopig nog wel even toenemen. Dat komt onder meer door de leefstijl, doordat we minder roken en door de medische ontwikkeling. De levensverwachting van mannen stijgt iets harder dan dat van de vrouwen.

Vooral voor pensioenfondsen zijn de nieuwe cijfers een flinke tegenvaller. Die hebben het op het moment al zo zwaar en nu moeten ze in de toekomst ook nog eens langer pensioen uitbetalen.

Bron: NRC Handelsblad

Lees ook:Minder vrouwen met psychische klachten
Lees ook:Vrouwen leven 4,4 jaar langer dan mannen
Lees ook:Levensverwachting neemt verder toe
Lees ook:65-plusser leeft langer en gezonder
Lees ook:Kans om heel oud te worden neemt toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>