‘Vroeg opstaan maakt gelukkig en gezond’

Lekker hè, zo’n weekend waarin de wekker ‘s ochtends zwijgt en je lekker kunt uitslapen! Maar het is te hopen dat je wekker morgen weer vroeg afgaat. Vroege vogels zijn namelijk slanker, vrolijker en gezonder dan mensen die uitslapen, beweren Britse onderzoekers.

Nachtbrakers zijn het slechtst af, concluderen onderzoekers van de Roehampton Universiteit in Londen. Zij vroegen 1100 mannen en vrouwen naar hun gezondheid en slaapgewoonten.

Circa 13% van de ondervraagden staat door de weeks voor 7 uur op en zien ook in het weekend geen reden om langer te blijven liggen. Tot de zogeheten nachtbrakers die maandag- tot en met vrijdagochtend voor 9 uur op staan en op zaterdag en zondag uitslapen, behoorde 6% van de groep. De overige 81% zat daartussen in.

De vroege vogels hadden het minst vaak last van depressieve en angstklachten. Ook aten ze vaker een ontbijt. Eerdere onderzoeken hebben een relatie aangetoond tussen het eten van een ontbijt en een slank figuur.

Onderzoeker Dr. Jörge Huber: ‘De effecten zijn klein en in sommige gevallen en situaties is het voordelig een avondmens te zijn, maar de resultaten zijn wel significant.’

‘Als je een avondmens bent hoeft dat niet direct te betekenen dat je je beroert voelt, maar er is wel een verschil met ochtendmensen.’ Huber weet niet wat de oorzaak is, maar het zou kunnen dat laat naar bed gaan leidt tot een minder goede nachtrust.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Kinderen die uitslapen, blijven slanker
Lees ook:Uitslapen in het weekend is geen goede inhaalslag
Lees ook:Warme Kelloggs
Lees ook:Eén op de 6 kinderen ontbijt ‘s ochtends niet
Lees ook:Goed nieuws: meer kinderen ontbijten

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Vroeg opstaan maakt gelukkig en gezond’

  1. Koen

    Wordt hier wel aangetoond dat het vroege opstaan iets te maken heeft met de gezondheid?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>