Eén op de zes mobieltjes bevat sporen van poep

Eén op de zes Britse mobieltjes is vervuild met resten poep en plas. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Londen en de School voor Hygiëne en Tropische medicijnen. Dan ga je je mobieltje wel opeens heel anders bekijken…

De onderzoekers namen in 12 Britse steden bijna 400 monsters. De mobiele telefoons zaten vol bacteriën. De meeste daarvan zijn onschuldig, maar één op de zes telefoons bevatte sporen van E. coli, dat voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Een kwart van de telefoons was besmet met de Staphylococcus aureus bacterie, die van nature in de neus, mond en op de huid voorkomt. De bacterie kan muteren in de ziekenhuisbacterie MRSA.

E. coli is zeer besmettelijk en kan uren overleven op bijvoorbeeld handen, kranen en deurklinken. Vooral in een warme omgeving kan de bacterie prima overleven en heel eenvoudig doorgegeven worden door het aanraken van een deurklinken, eten en dus ook de mobiele telefoon.

De bacterie komt van nature voor in de darmen en zit dus ook in ontlasting. Onderzoekers benadrukken daarom dat het erg belangrijk is om je handen met zeep te wassen, zeker als je naar het toilet bent geweest.

Volgens Dr Val Curtis van de London School toont dit onderzoek aan dat mensen nog steeds hun handen niet goed wassen, ook al zeggen ze zelf van wel. ‘Ik hoop dat het idee van E. coli aan handen en telefoon ze aanmoedigt om de handen te wassen. Het is zoiets simpels om te doen en je kunt er levens mee redden.’

De onderzoekers ontdekten dat mensen met bacteriën op hun handen, drie keer zoveel kans hadden om ook sporen op hun mobiele telefoons te vinden.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Stress door mobiele telefoon
Lees ook:Was je handen langer na toiletbezoek!
Lees ook:Handdroger op toilet is bron van bacteriën
Lees ook:Kans op huidinfectie door vieze mobiel
Lees ook:Ook volgens Japanners is mobiel bellen onschadelijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eén op de zes mobieltjes bevat sporen van poep

  1. GSM aanbiedingen

    Word een beetje moe van dit soort onderzoekjes.Denk ook niet dat je bijvoorbeeld deurklinken moet gaan onderzoeken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>