Keurmerken op voeding onduidelijk voor consument

Er zijn zoveel keurmerken in de voedingsmiddelenbranche dat de consument door de bomen het bos niet meer ziet. Maar liefst 75% van de Nederlanders weet niet waar de verschillende keurmerken op voedingsmiddelen voor staan. Dit blijkt uit een onderzoek dat MarketResponse onlangs uitvoerde onder 500 ondervraagden.

Dit blijkt uit een onderzoek dat MarketResponse onlangs uitvoerde onder 500 ondervraagden. Opvallend is dat consumenten in een jaar tijd minder bekend zijn geworden met deze keurmerken. In 2010 was het nog 54% die niet wist waar deze voor staan, een verschil van 21%.

In de voedingsmiddelenindustrie zijn veel keurmerken in omloop. Die moeten de consument helpen bij hun aankoop, maar dat lijken ze niet te doen.

Toch letten consumenten vergeleken met vorig jaar nog steeds evenveel op keurmerken wanneer ze boodschappen doen. 24% geeft aan goed op keurmerken te letten als ze eten kopen. In 2010 was dit 29%.

Zij geven aan nog wel degelijk behoefte te hebben aan keurmerken: maar liefst 85% vindt het goed dat er keurmerken zijn. Echter, het vertrouwen in keurmerken is sterk gedaald in vergelijking met vorig jaar. Zo heeft in 2011 slechts 30% van de ondervraagden vertrouwen in keurmerken, terwijl dit vorig jaar nog 43% was.

Een meerderheid vindt dat er te veel keurmerken zijn en dat ze veel op elkaar lijken. Kortom, op dit moment voegen keurmerken nog weinig toe; ze scheppen juist verwarring. Er valt dus nog veel te winnen.

Bron: MarketResponse

Lees ook:Vertrouwen in ziekenhuis daalt
Lees ook:Betalen voor medicijnresearch? Graag!
Lees ook:Consument wordt moe van gezondheidslogo’s
Lees ook:Consument luistert niet naar goedbedoelde voedingsadviezen
Lees ook:Nederlander begrijpt zorgstelsel niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>