Vertrouwen in ziekenhuis daalt

Je kon er natuurlijk op wachten. Na alle negatieve berichtgeving de afgelopen weken over de Nederlandse ziekenhuizen, blijkt nu uit een enquête dat het vertrouwen in de ziekenhuiszorg in ons land scherp daalt. Eén op de zeven Nederlanders blijkt inmiddels met onvoldoende vertrouwen naar het ziekenhuis te gaan, of het nu gaat om een universiteitsziekenhuis of en algemeen hospitaal. Bovendien heeft twintig procent niet het gevoel dat zijn of haar medische belang voorop staat.

Dat blijkt uit een enquête onder vijfhonderd mensen vanaf 18 jaar door het marktonderzoeksbureau Marketresponse in Leusden. Het groeiende wantrouwen lijkt mede ingegegeven door recente incidenten in verschillende ziekenhuizen, zoals het universitair ziekenhuis St. Radboud in Nijmegen waar het hart-longcentrum tijdelijk is gesloten. Dit na een al jaren slepend geschil tussen hartchirurgen en de ziekenhuisleiding, dat uiteindelijk ontaardde in een beduidend hoger sterftecijfer.

Ook vergelijkbare artsen conflicten in het Maasziekenhuis in Boxmeer en het Mesos Medisch Centrum in Utrecht, dat vorige week een anesthesioloog op non-actief stelde wegens interne problemen, hollen het vertrouwen steeds verder uit.

De helft van de Nederlanders vindt dat niet zozeer de inspectie, alswel ‘een organisatie bestaande uit medewerkers van ziekenhuizen, de overheid, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars’ het beste in staat is de kwaliteit van de ziekenhuizen te controleren. Eenderde van de ondervraagden zegt bovendien dat ziekenhuizen onvoldoende inzicht geven in de kwaliteit van hun prestaties.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Meander MC beste ziekenhuis van Nederland
Lees ook:Ziekenhuizen gaan samen in kankerinstituut
Lees ook:Borstkankerpatiënt kiest voor ziekenhuis in de buurt
Lees ook:VU medisch centrum onder verscherpt toezicht
Lees ook:Veel verschuivingen in zwarte lijst CZ

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vertrouwen in ziekenhuis daalt

  1. johnkleijn

    Dit is een schokkend verhaal over ons kind dimitri. Hij is 21 juni j.l overleden in het st Radboud ziekenhuis te Nijmegen.

    Dit verhaal gaat over een complete kinderafdeling, er zijn inmiddels 30 personen aangekaagt.

    Dit verhaal wat beknopt is geschreven , waarvan de originele versie nog zal komen gaat je verstand ver te boven.

    Dit heeft niets meer met fouten te maken, hebben we het hier nog wel over specialisten of misdadigers die ons kind zo hebben doen lijden, onnodig wat nu bleek en wij toe al vermoeden.

    Onacceptabel dit horror ziekenhuis met de daarbij behorende personen.

    Ons leven compleet geruïneerd.

    Iedere dag ellende, nachtmerries.

    Waarom waarom waarom heeft dit ooit zo ver kunnen komen deze medische fouten hier in Nederland.

    m.vr.gr. john kleijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>