Rokers onderschatten risico’s van het roken


Roken slecht? Ach nee joh, dat zijn toch allemaal fabeltjes….?

Wie de feiten bekijkt, weet wel beter. Maar toch gelooft bijna 1 op de 10 rokers nog altijd niet dat roken ernstige schade aan de gezondheid toebrengt!

De Britse National Health Service deed onderzoek onder 1000 rokers en concludeert dat een meerderheid de risico’s van het roken onderschat. Zo denkt iets meer dan de helft (53%) van de ondervraagde rokers dat er jaarlijks veel minder mensen overlijden aan ziektes die met roken te maken hebben dan de werkelijke cijfers laten zien.

En 58% denkt dat er minder mensen vroegtijdig aan roken sterven dan in werkelijkheid het geval is. Dat geldt voor ongeveer de helft van de rokers.

Rokers blijken ook te onderschatten hoeveel geld ze jaarlijks aan roken kwijt zijn. Met al die misvattingen wordt het een stuk lastiger om te stoppen met roken. Zeker als je ook nog eens denkt dat je het toch niet kan of er gestresst van raakt.

Bron: Gezondheidsnet

 

Lees ook:Niet roken vermindert angsten
Lees ook:Roken houd je niet slank
Lees ook:Rook je? Stop voor je 40e!!
Lees ook:Aantal rokers in Nederland stijgt weer
Lees ook:16%1 van de jongeren in Nederland heeft de afgelopen vier weken gerookt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>