Roken houd je niet slank

Veel mensen denken dat roken je slank houd. En dat ze aankomen als ze stoppen met roken. Goede reden om te blijven roken dus, denken ze. Maar niets is minder waar. Uit onderzoek van de Universiteit van Navarra dat roken helemaal geen positief effect heeft op gewichtsverlies, meldt Gezondheidsnet.nl.

Sterker nog, actieve rokers hebben juist meer kans op gewichtstoename. Dat toonde de Spaanse onderzoekers aan die gedurende ruim 4 jaar 7565 volgden. In die periode bleken rokers meer aan te komen dan niet-rokers.

Wel was het zo dat deelnemers die tijdens het onderzoek een stoppoging deden, nog meer aan kwamen dan degene die stevig bleven doorroken. Hoe meer sigaretten ze voorheen rookten, hoe groter de gewichtstoename.

Toch is doorroken volgens de onderzoekers geen optie. Want ook als ze blijven roken, loopt het extra gewicht op. Roken houdt dus in ieder geval niet slank. Bovendien is roken slecht voor hart- en vaatziekten en kan het kanker veroorzaken. Stoppen is dus uiteindelijk toch beter.

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:Niet roken vermindert angsten
Lees ook:Gen bemoeilijkt stoppen met roken tijdens zwangerschap
Lees ook:Hyves helpt je te stoppen met roken
Lees ook:Rokende mannen 40% meer kans op impotentie
Lees ook:Rokers onderschatten risico’s van het roken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roken houd je niet slank

  1. Vrouw & Erotiek

    Stoppen met roken is de boodschap.De mooie lijn is maar al te vaak een excuus. ‘Sport’ doen is alleszins goed voor de lijn. Gezond en nog eens plezant ook. Hoeft voor mijn niet wetenschappelijk bewezen te zijn. Ve

      /   Reply  / 
  2. MJ

    Doorroken om slank te blijven wat een onzin. Waarom zou je dat doen je weet wat de gevolgen van roken zijn. Mensen die dit doen die zijn niet goed in hun hoofd…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>