Met één injectie van het roken af

Eén prik en de zin in een sigaret verdwijnt als sneeuw voor de zon. Amerikaanse wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology zeggen dat het kan. Zij hebben een vaccin ontwikkeld dat he helpt bij het stoppen met roken. Zij hopen het vaccin binnen enkele jaren op de markt te brengen. Eerst moet het nog op mensen getest worden; daar beginnen ze dit jaar mee.

Het vaccin zorgt ervoor dat de nicotine je hersenen niet bereiken. Roken wordt daardoor een zinloze bezigheid; het levert je niet langer dat geluksgevoel dat ervoor zorgt dat je snakt naar meer.

Volgens de wetenschappers zorgt het vacin SEL-068 ervoor dat het lichaam nicotine ziet als een virus. Het afweersysteem van het lichaam valt het virus daardoor aan en vernietigt het voordat het de hersenen kan bereiken.

Vraag is echter wel of het lichaam daar altijd toe in staat is? Wat als je afweersysteem niet optimaal werkt, wat natuurlijk regelmatig het geval is. Tenslotte is iedereen wel eens snotverkouden of grieperig…

Testen op mensen zal dat moeten uitwijzen. Wordt vervolgd!

Bron: Faqt.nl

Lees ook:Vaccin tegen RS-virus in de maak
Lees ook:Roken verandert hersenen
Lees ook:Hiv-virus wordt steeds resistenter
Lees ook:Subsidie voor onderzoek antirookvaccin
Lees ook:Stoppen met roken zonder dikker te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>