‘Sorry’ zeggen kan best in de zorg

Er zijn voorbeelden genoeg in de gezondheidszorg waarbij het simpele woordje ‘sorry’ een wereld van verschil had kunnen maken. Maar dat het wel degelijk kan, bewijst zorgaanbieder Florence. Die heeft erkent dat er een ‘inschattingsfout’ is gemaakt bij de behandeling van een bewoonster van verpleeghuis Mariahoeve.

Onlangs overleed een 90-jarige bewoonster van het verpleeghuis na het opeten van een chloortablet. De dienstdoende arts dacht in eerste instantie dat het niet nodig was om de vrouw te laten komen.

De verpleegsters moesten maar bellen als de situatie van de vrouw verslechterde. Toen de vrouw na een nacht naar het ziekenhuis werd gebracht, was haar toestand inmiddels zo  verslechterd, dat ze op verzoek van de familie terug naar het verpleeghuis werd gebracht. Daar overleed ze enkele dagen later.

In het Algemeen Dagblad zei regiodirecteur Annemieke Beylevelt van zorgaanbieder Florence gisteren: ‘Konden we de tijd terugdraaien, hadden we een andere beslissing genomen.’

Kijk, dan heb je nog eens ballen!

Er loopt nog een onderzoek naar de dienstdoende arts die volgens Beylevelt vreselijk met het voorval in zijn maag zit.

Lees ook:Baby van Schotse griepdode ook overleden
Lees ook:Ziekenhuis stopt bejaarde weg in berghok
Lees ook:Excuses ziekenhuis voor ontslag patiënt
Lees ook:Familie overleden vrouw klaagt Michael Jackson aan
Lees ook:Geen bezoek van Obama bij de zieke Mandela

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>