Excuses ziekenhuis voor ontslag patiënt

haga.logoHet Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft excuses aangeboden voor het ontslag van een patiënt, waarover met de familie ,,slecht gecommuniceerd” is. Dat meldde het ziekenhuis maandag. De excuses zijn zowel aan de patiënt zelf als aan de familie gemaakt.

Volgens de Westlandse Omroep Stichting en Omroep West gaat het om een 86-jarige vrouw die aan de hartbewaking lag en zeker tot zondag in het ziekenhuis zou blijven. Maar vrijdagavond besloot het ziekenhuis de vrouw toch te ontslaan. De familie is daarover niet geïnformeerd, terwijl de vrouw verward is. Volgens medici en verpleegkundigen was de vrouw helemaal niet in de war, beweert het ziekenhuis echter.

Volgens een kleindochter stond de vrouw ineens in pyjama voor de deur bij haar oude buren in Monster, terwijl ze daar niet meer woont. Ze zou een taxi hebben genomen. Dat laatste bevestigde het ziekenhuis maandagavond. Maar dat laat ook weten dat de vrouw wel degelijk wist waar ze woonde. ,,Zij wilde naar haar eigen huis. Zij gaf hierbij het adres op, dat overeenkomt met het adres in de ziekenhuisadministratie. Dit is door de medewerkers gecontroleerd.”

Volgens de woordvoerder van het Haga Ziekenhuis zijn er inmiddels drie gesprekken geweest met de familie. ,,We zijn op een aantal punten in gebreke gebleven. We blijven in gesprek met deze familie.”

Lees ook:Zorgmedewerker ontslagen na mishandelen oude vrouw
Lees ook:Ziekenhuis stopt bejaarde weg in berghok
Lees ook:Ach…. oudste man van Nederland is overleden
Lees ook:Apotheker verantwoordelijk voor dood vrouw
Lees ook:Ambulance te laat: patiënt overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>