Nederlanders eten minder vaak vlees

Hoewel de meeste Nederlanders vlees eten nog altijd vanzelfsprekend vinden, is er een groeiend aantal dat minimaal één keer in de week geen vlees eet. een van de belangrijkste redenen: de gezondheid.

Ook duurzaamheid en dierenwelzijn spelen een rol. Daarnaast is er ene groeiend aantal Nederlanders dan om praktische of financiële redenen vlees overslaat, zo blijkt uit het onderzoek Vlees (voorals)nog vanzelfsprekend waarover de Volkskrant bericht.

Driekwart van de Nederlanders eet minimaal eens in de week geen vlees, ruim een kwart is van plan zijn vleesconsumptie het komende jaar te minderen. Bijna de helft van de Nederlanders eet maximaal vier keer per week vlees.

Het aantal vleesminderaars dat minimaal een dag in de week een warme maaltijd zonder vlees eet, is in vergelijking met 2009 gestegen van 69 naar 77%. De groep vleesliefhebbers dat vlees geen dag overslaat is flink gekrompen: van 27 naar 18%. Daarmee zijn er nu bijna evenveel mensen die bijna of helemaal geen vlees eten als vleesminnaars.

Consumenten vervangen vlees op het bord door alternatieven als vis, ei, champignons en tofu. Vleesvervangers zijn nog steeds niet erg populair.

Bron: Volkskrant

Lees ook:We eten minder vlees
Lees ook:Gezond leven blijkt moeilijker dan gedacht
Lees ook:Zeg… hoe flexitariër ben jij?
Lees ook:Goed bezig: we eten minder vlees
Lees ook:Eet smakelijk: poepbacterie in barbecuepakketten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>