Biologisch en duurzaam is de trend

Nederlanders kopen steeds meer biologisch en duurzaam voedsel. De omzet van duurzame voeding steeg in 2011 met 30,5% tot ruim €1,7 miljard euro. Biologische voeding was goed voor bijna de helft van de totale omzet. In 2011 kochten we voor €881 miljoen aan biologische voeding, 17% meer dan in 2010.

Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel van het ministerie van EL&I. Onder duurzaam voedsel vallen producten die zich positief onderscheiden door de manier waarop ze geproduceerd zijn: diervriendelijk, biologisch, milieuvriendelijk en/of ethisch.

Alleen producten die herkenbaar zijn aan een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk zijn in het onderzoek meegenomen.

Bij biologische voeding zijn eieren en zuivel de grootste groeiers. Ook het diervriendelijker geproduceerd vlees en vleeswaren, herkenbaar aan de Beter Leven sterren van de Dierenbescherming, zijn populair. De omzet verdubbelde bijna van €154 miljoen naar €295 miljoen.

Ook het aantal boeren dat omschakelde naar biologische teelt groeide en steeg met 3,4% net zo hard als in 2010.

Ondanks de groei maakt duurzame voeding nog maar een klein deel van de totale omzet aan voeding uit. Het marktaandeel van duurzaam voedsel steeg in 2011 van 3,5 naar 4,5%.

Bron: VMT

Lees ook:1 miljard aan biologisch voedsel
Lees ook:Biologisch eten lijkt nauwelijks gezonder
Lees ook:Tips voor een duurzaam Paasontbijt
Lees ook:‘Biologische voeding is niét gezonder’
Lees ook:Biologisch is toch gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>