Slank terugkomen van vakantie


Vakantie is vooral genieten. Van het weer, lekker eten en drinken en luieren aan het zwembad. Maar voor de lijn is al dat genieten minder fijn! Hoe zorg je ervoor dat je broeken ook na de vakantie nog lekker zitten?

Niet door te lijnen op vakantie. Dat gaat net even te ver. Maar er zijn wel enkele valkuilen die je kunt vermijden. En dan valt het wegen na de vakantie best mee!

Eet op vakantie gewoon drie maaltijden per dag. Croissantjes en chocoladebroodjes zijn heerlijk, maar enorme vet- en calorieënbommen. Niet elke dag dus!

Zeker als het warm weer is, is het heerlijk om tussendoor te genieten van zomerfruit, zoals perziken, meloen, pruimen en druiven.

Eet je van een buffet? Schep dan niet te veel op. Je kunt beter nog een keer lopen als je echt nog trek hebt. Tip: neem een kleiner bord, daar kan minder op!

Eet je à la carte? Neem dan niet elke dag een voor-, hoofd-, en nagerecht, kies voor kleinere gerechten of spreek met jezelf af dat er van de drie gerechten minimaal één slank moet zijn.

Wees ook matig met alcohol. Het bevat erg veel calorieën en nodigt bovendien uit tot snacken. Drink af en toe een glaasje water tussendoor of begin eerst met wat fris voor je start met de alcohol.

Drink sowieso veel water, zeker als het warm weer is. Water vult en zorgt ervoor dat je niet uitdroogt.

Ook heel belangrijk: bewegen! Niet de hele dag op die strandstoel gaan liggen, maar spring regelmatig in het zwembad om een paar baantjes te trekken. Maak een wandeling. Bezoek een dorpje en bezichtig eens dat ene kerkje daar hoog bovenop die berg. Trappen lopen en klimmen is een prima work-out.

Sta je op de camping? Grote kans dat ze er sporten organiseren als een voetbal- of volleybaltoernooi. Of dat ze een dagje kanoën of een trektocht organiseren. Doen! En voor de echte diehards is er misschien wel een fitnesscentrum, waar je aan de apparaten kunt gaan hangen.

Lees ook:Tips om een kater te voorkomen
Lees ook:Hoe voorkom je een kater?
Lees ook:Calorieën bij je menuutje in New York
Lees ook:Hittegolf: veel alcohol drinken extra schadelijk
Lees ook:Happy 2013!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>