Schippers: thuiszorg voortaan zelf betalen

Minister Schippers wil stoppen met het collectief vergoedenvan thuiszorg. Alleen mensen die geen kinderen of andere familieleden hebben die kunnen bijspringen, kunnen nog bij de overheid aankloppen. Anderen moeten – als het aan Schippers ligt – voortaan zelf hun thuiszorg betalen.

Je merkt het al: de verkiezingen komen eraan en dus zullen we de komende weken nog heel wat proefballonnetjes opgelaten zien worden. Zoals deze. 

Schippers weet waarschijnlijk zelf ook wel dat haar plan geen standhoudt. Ten eerste is het niet doenlijk om van de 630.000 Nederlanders die op die moment thuiszorg krijgen persoonlijk  vast te stellen of zij op iemand in hun omgeving kunnen terugvallen of niet.

En hoe ga je om met situaties waarin er bijvoorbeeld wel kinderen zijn, maar in het buitenland wonen? Of misschien wel gewoon in Nederland, maar dan 150 kilometer van de hulpbehoevende vandaan. Of wat als kinderen weigeren te helpen? Moet je daar de oudere mee belasten?

Naast de praktische uitvoerbaarheid is ernog een ander punt dat veel belangrijker is:  zowel PVV, SP als PvdA zijn tegen. Het plan zal dus nooit een kamermeerderheid halen. En dus moeten we misschien ook maar niet te lang bij stilstaan.

Dit proefballonnetje kan voorlopig wel even onderop de stapel. Op naar de volgende!

Bron: AD

Lees ook:Kabinet steunt E-health
Lees ook:Steeds meer kinderen nemen hun hulpbehoevende ouders in huis
Lees ook:Schippers: ouderenzorg moet op de schop
Lees ook:‘Arts hoeft agressieve patiënt niet te helpen’
Lees ook:Familie moet steentje bijdragen in verpleeghuis

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schippers: thuiszorg voortaan zelf betalen

  1. Jordens

    Ik vind het schandalig om daar ook maar aan te denken. Weer zouden de lagere inkomens daar het meeste worden getroffen. Pak nou maar eens echt de hogere inkomens aan.

      /   Reply  / 
  2. Johan

    Mensen die met dit soort ideen komen mogen ze van mij dood schieten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>