Brood wordt opnieuw minder zout

Opnieuw zijn het de bakkers die het goede voorbeeld geven en de hoeveelheid zout in het brood verlagen. Wat de rest van de voedingsindustrie niet lukt, weten de bakkers keer op keer wél voor elkaar te krijgen!

Vanaf 1 januari wordt de hoeveelheid zout in brood verlaagd van 2,1% naar 1,8% (in de droge stof).

En dat stemt het kabinet tevreden, omdat het past in het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie dit voorbeeld te volgen.

Nederlanders krijgen dagelijks zo’n 9 à 10 gram zout per dag binnen, terwijl het aanbevolen maximum op 6 gram ligt. Het meeste zout krijgen we binnen door klant-en-klare voedingsmiddelen uit de supermarkt, zoals soepen, sauzen en snacks.

Aan het eind van het jaar wordt gekeken of het de voedingsindustrie is gelukt om de hoeveelheid zout in hun producten te verlagen. Zo niet, dan heeft minister Schippers van Volksgezondheid al gedreigd met wettelijke normen.

Bron: Ministerie van VWS

Lees ook:Weer minder zout in brood
Lees ook:Unilever geeft goede voorbeeld met zoutverlaging
Lees ook:Brood per 1 januari minder zout
Lees ook:Hollandse vinding maakt eten veel minder zout
Lees ook:Eén op de vijf broden te zout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>