Sticker waarschuwt voor bedorven vlees

Groningse studenten hebben een sticker ontwikkeld die waarschuwt voor bedorven vlees. Door de sticker op vlees te plakken, kun je zien of het nog veilig te eten is.

De studenten hebben er de internationale iGem-wedstrijd mee gewonnen. De wedstrijd heeft als doel heeft om een bacterie met biotechnologie om te bouwen voor een praktisch doel.

De Groningse studenten ontwierpen en ‘bouwden’ een bacterie die verkleurt als het vlees gaat bederven en verwerkten die in een sticker.

De verkleurende bacteriën zitten veilig verpakt in een speciaal folie, die vluchtige stoffen uit vlees wel doorlaat, maar volledig dicht is voor vloeistoffen en bacteriën. Het systeem is zeer gevoelig en reageert al voordat een mens ook maar iets kan ruiken.

De studenten hopen dat de versheidsverklikker in de toekomst echt gebruikt zal worden en er dan voor zal zorgen dat de consument minder voedingswaar weggooit.

Bron: RUG

Lees ook:‘Kippenvlees is veilig, mits goed bereid’
Lees ook:Biologische kip bevat minder ESBL
Lees ook:Eerste stap naar nieuwe generatie antibiotica
Lees ook:Pas op voor bacteriën in vis uit Azië
Lees ook:Experts waarschuwen voor opkomst ‘Superbacterie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>