Neuroloog Ernst Jansen Steur had verklaring van goed gedrag

Dat neuroloog Ernst Jansen Steur bij de kliniek in het Duitse Heilbronn kon werken kwam, omdat hij een Nederlandse verklaring van geen bezwaar op zak had. De neuroloog zou goedkeuring hebben gehad van de Duitse districtsautoriteiten in Arnsberg. Hij moest daarvoor een verklaring van goed gedrag overleggen. Hij had zo’n document, compleet met een beëdigde Duitse vertaling.

De Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn liet dat maandag weten in een verklaring.

Volgens de kliniek hadden de Duitse autoriteiten geen reden om te twijfelen aan de echtheid van het document. Om wat voor document het precies gaat en door welke instantie het zou zijn uitgegeven, is niet duidelijk.

Maandag werd ook bekend dat het Duitse Openbaar Ministerie onderzoek gaat doen naar Jansen Steur. Het OM opent een vooronderzoek naar medische handelingen van de in opspraak geraakte ex-neuroloog, maakte woordvoerder Harald Lustig bekend. Het onderzoek heeft betrekking op een 33-jarige vrouw, die door Jansen Steur is behandeld. Zij zei zondag in een lokale krant dat zij zich na een ruggenprik dagenlang nauwelijks kon bewegen. De Nederlandse arts zou vervolgens niet adequaat hebben gereageerd op haar klachten.

Patiënten in het ziekenhuis van Heilbronn waar de omstreden Nederlandse arts Ernst Jansen Steur werkte, hebben vermoedelijk geen schade geleden door het handelen van de arts. Dat zei de voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis, burgermeester Helmut Himmelsbach van Heilbronn.

bron: ANP

 

Lees ook:Kliniek wist toch van vervolging E. Jansen Steur
Lees ook:Het Duitse ziekenhuis wist niets over Jansen Steur
Lees ook:Persconferentie in Duitsland aangaande omstreden artsen
Lees ook:So far geen aangifte tegen Jansen Steur
Lees ook:Ernst Jansen Steur: ‘ontslag SLK-kliniek onterecht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>