Deep Brain Stimulation helpt bij Anorexia

zoZeer interessant is het volgende nieuws waarvan melding op Consumed. Onderzoekers van het AMC hebben ontdekt waarom hersenstimulatie werkzaam is bij patiënten met een ernstige dwangstoornis. Bij deze mensen is het hersengedeelte dat gedrag en motivatie aanstuurt overactief.

Deep Brain Stimulation (DBS) brengt de activiteit van dit hersencircuit terug tot een normaal niveau. Bij deze behandeling geven elektroden in de hersenen, gestuurd vanuit een pacemaker, elektrische prikkels af.

Daarmee beïnvloeden ze de hersenactiviteit. Eerder onderzoek toonde al aan dat de angst en de dwangklachten bij deze patiënten met bijna 70 procent afnamen. De vondst biedt ook nieuwe mogelijkheden voor behandeling van verslavingen en eetstoornissen. Daarbij is eveneens sprake van afwijkingen in het zelfde hersencircuit.

Ook bij Anorexia zou het werken.

Lees ook:Nooit meer een nieuwe batterij in de pacemaker
Lees ook:Zeker 147 hartpatiënten met ondeugdelijke ICD
Lees ook:Patiënt krijgt draadloze pacemaker
Lees ook:Warmte als behandeling astma
Lees ook:Schizofrenie op te sporen via oogbewegingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>