Mandela heeft longontsteking

manNelson Mandela is opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. De Zuid-Afrikaanse oud-president en anti-apartheidsstrijder heeft een longinfectie. Dat heeft de regering van Zuid-Afrika donderdag bekendgemaakt. Hij is woensdagavond laat opgenomen.

De gezondheid van het 94-jarige anti-apartheidsicoon is broos. Mandela onderging eind vorig jaar een galblaasoperatie. Daarnaast had hij last van een steeds terugkerende longontsteking. Mandela lag ongeveer 3 weken in het ziekenhuis en mocht op Tweede Kerstdag weer naar huis.

Twee weken geleden was hij opgenomen voor onderzoek. Iedere keer als Mandela in het ziekenhuis is, houdt Zuid-Afrika de adem in. ,,We vragen het volk van Zuid-Afrika te bidden voor onze geliefde Madiba en zijn familie”, vraagt de Zuid-Afrikaanse regering dan ook op zijn website.

bron: ANP

Lees ook:Mandela viert Kerst in Ziekenhuis
Lees ook:‘Gezondheid Mandela met de dag beter’
Lees ook:‘Nelson Mandela nog in ziekenhuis’
Lees ook:Geen bezoek van Obama bij de zieke Mandela
Lees ook:Hulde! Mandela’s gezondheid gaat vooruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>