Hulde! Mandela’s gezondheid gaat vooruit

manNelson Mandela blijft opgenomen in het ziekenhuis in Pretoria, maar zijn gezondheidstoestand verbetert gestaag. Dit zei de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma donderdag op de 95e verjaardag van Mandela.

Mandela geldt als als een soort Vader des Vaderlands van het moderne Zuid-Afrika. Hij was lange tijd de beroemdste politieke gevangene ter wereld en het boegbeeld van de strijd tegen het blanke minderheidsregime in het land dat begin jaren 90 instortte. Blanken vormen minder dan 10 procent van de bevolking, maar domineerden het land volkomen tot circa 20 jaar geleden. Mandela was de eerste zwarte president van Zuid-Afrika van 1994 tot 1999.

Hij worstelt al geruime tijd met zijn gezondheid, vooral longinfecties. Eerder deze maand gingen velen ervan uit dat Mandela zijn 95e verjaardag niet zou halen. Maar Zuma zei dat de arsten hebben bevestigd dat zijn gezondheid gestaag beter wordt. Woensdag zei een dochter van Mandela, Zindzi, dat haar vader opmerkelijk vooruitgegaan was. Hij communiceert met ogen en handen en kijkt weer televisie, met koptelefoon op, aldus Zindzi.

 

bron: anp

Lees ook:Hoera! Nelson Mandela 95
Lees ook:‘Gezondheid Mandela met de dag beter’
Lees ook:Mandela heeft longontsteking
Lees ook:Mandela sterkt aan
Lees ook:‘Nelson Mandela nog in ziekenhuis’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>