Bloedingen door nieuwe bloedverdunners

erasmuslogo1Let op, want heftig gezondheidsnieuws. De nieuwe bloedverdunners kunnen maag- en darmbloedingen veroorzaken. Het risico op die bloedingen is hoger dan bij het gebruik van de huidige standaardbehandeling. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Bloedverdunners zorgen ervoor dat het bloed dun genoeg blijft en er geen bloedstolsels ontstaan. De traditionele bloedverdunners (zoals acenocoumarol en fenprocoumon) verplichten de patiënt zich regelmatig te laten controleren bij de trombosedienst. De nieuwe generatie (nieuwe orale anticoagulantia, NOAC) is makkelijker in gebruik: een vaste dosering per dag en geen controles bij de trombosedienst.

Arts-onderzoeker Lisanne Holster vergeleek beide behandelingen aan de hand van ruim 40 internationale studies. Ze ontdekte in haar analyse van meer dan 150.000 patiënten dat het risico op maag-darmbloedingen 50 procent hoger is vergeleken met de huidige standaardtherapie. Het risico was vooral groter in de groep patiënten die behandeld werd voor een trombosebeen/longembolie of een (dreigend) hartinfarct.

De arts-onderzoeker adviseert ziekenhuizen zich in te stellen op het optreden van bloedingen bij patiënten die NOAC gebruiken.

 

bron: anp

Lees ook:Gebruiksvriendelijk trombosemedicijn geeft minder bloedingen
Lees ook:‘Nieuwe bloedverdunner doorbraak bij trombose’
Lees ook:Maagbeschermers effectief bij pijnbestrijding
Lees ook:‘Aspirine kan meer kwaad dan goed doen’
Lees ook:Trombosedienst LUMC introduceert app

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloedingen door nieuwe bloedverdunners

  1. Lisette

    lees ook; Natuurlijke bloedverdunners

    -Leefbewust.com

    dr Weston A.Price
    “Voeding en fysieke degeneratie”
    -natuurlijke bloedverdunners

    dr Gert Schuitemaker; “Het gouden boekje voor het hart”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>