Nederlander gooit teveel eten weg

jaEen gemiddelde Nederlander houdt er bepaald geen duurzaam voedselpatroon op na. Hij gooit veel weg, eet te veel vlees en zuivel en bovendien is de helft van de Nederlanders te zwaar. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zaterdag.

Uit een rapport van het PBL blijkt dat consumenten verantwoordelijk zijn voor de helft van alle voedselverspilling, namelijk voor zo’n 1,4 tot 2,5 miljoen ton voedsel per jaar. In totaal wordt 20 procent van alle voeding verspild.

Bovendien is de productie van dat eten ook niet erg duurzaam: die is verantwoordelijk voor een kwart van de uitstoot van broeikasgassen en 60 procent van het ,,mondiale biodiversiteitsverlies”, aldus het PBL.

Lees ook:Biologisch en duurzaam is de trend
Lees ook:Minder sterfte door plantaardige voeding
Lees ook:‘Insecten eten is spannend, gezond en onvermijdelijk’
Lees ook:Gezond eten is duurzaam
Lees ook:Duurzamer eten smaakt naar meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>