Heeft een facelift wel nut?

ja dusWie denkt er met een facelift tien jaar jonger uit te kunnen, heeft het mis. Amerikaanse en Canadese specialisten beweren dat je er maximaal drie jaar jonger zult uitzien. Zij zeggen ook dat je er over het algemeen niet aantrekkelijker door bevonden zal worden.

In hun onderzoek vroegen ze 50 proefpersonen om foto’s te beoordelen van 49 personen. Van deze personen kregen ze zowel een foto van voor de facelift als eentje van na de ingreep. Ze moesten de leeftijd schatten en de aantrekkelijkheid beoordelen.

Het bleek dat de patiënten ongeveer 2,1 jaar jonger ingeschat werden op de foto’s voor de operatie en 5,2 jaar jonger op de foto’s na de operatie. Dat suggereert dat je er na de operatie 3,1 jaar jonger uitziet dan ervoor. Hierbij bleek ook dat hoe meer behandelingen er gedaan waren, hoe jonger de persoon ingeschat werd. De aantrekkelijkheid van de patienten bleek niet te veranderen na de operatie.

bron: AD

Lees ook:Chemo halveert kans op terugkeer tumor
Lees ook:Single heeft meer kans op Alzheimer
Lees ook:Ziekte van Alzheimer agressiever bij jongere mensen
Lees ook:Hoge bloeddruk moeder beïnvloedt IQ baby
Lees ook:UMC Utrecht heeft primeur met grotere hartklep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>