Eindelijk hij is er: de intelligente blindenstok

mooiDe intelligente blindenstok die negen jaar geleden door Nederlanders werd ontwikkeld, komt deze maand dan eindelijk op de markt. Het is de eerste innovatie nadat de witte stok 90 jaar geleden werd geïntroduceerd.

De I-Cane Mobilo, zoals de stok gaat heten, won in 2009 een prijs voor projecten die de sociale interactie kunnen vergroten. Aan de award was een geldbedrag van 50.000 euro verbonden. De stok heeft een voelpijl als soort richtingaangever in het handvat van de stok. Die zorgt er voor dat de gebruiker een beweging in de handpalm voelt zodat hij weet waar hij heen moet om niet tegen obstakels op te lopen of in gaten in de weg.

Hoewel de blindenstok 2.0 werd ontworpen met de TU Delft, kwam het eindproduct tot stand in nauwe samenwerking met direct betrokkenen en belangengroepen zoals het Oogfonds en Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS). Nederland telt ruim 40.000 blinden en 250.000 slechtzienden.

Lees ook:Reizen in ov voor blinden moet makkelijker worden
Lees ook:Landelijk telefoonnummer voorgelezen bijsluiter
Lees ook:Blinden en slechtzienden niet blij met stille auto
Lees ook:Aantal blinden spectaculair gedaald
Lees ook:‘Aantal slechtzienden neemt toe’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>