‘Schaf torenhoge declaraties spoedhulp af’

tiAfdelingen spoedeisende hulp in ziekenhuizen willen af van een nieuw declaratiesysteem dat patiënten volgens hen met onbegrijpelijk hoge kosten opzadelt. Er zijn veel klachten van patiënten die al snel 450 euro kwijt zijn voor eenvoudige handelingen als een tetanusprik of het plakken van een pleister, meldt de Volkskrant.

Er is volgens de eerstehulpposten nauwelijks een relatie tussen de rekening en de werkelijke kosten. ,,Een onbegrijpelijk systeem dat niet is uit te leggen”, zegt hoofd spoedeisende hulp Michiel Gorzeman van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Sinds een jaar heeft het OLGV 30 procent meer klachten.

De patiënten zijn bij binnenkomst sowieso 150 euro kwijt. Bij een simpele handeling loopt het al snel op naar 450 euro. Dat zijn volgens Gorzeman dezelfde kosten als een CT-stan die in werkelijkheid vele malen duurder is.

Lees ook:Voor elk wissewasje naar de spoedeisende hulp
Lees ook:Betalen voor spoedeisende hulp schrikt af
Lees ook:Rekening van 740 euro voor weghalen teek
Lees ook:De tandarts wordt goedkoper, 20€ voor ‘n controle
Lees ook:Bacterie en fruitvliegjes teisteren ziekenhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>