Fantastisch: hulp mogelijk bij opvoeden

beeldVia www.opvoedspreekuren.nl kunnen ouders 24/7 een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met een opvoedadviseur bij hun in de buurt. Op dinsdag 4 maart 2014 gaat de website als pilot LIVE met 12 opvoedadviseurs. Vanaf 1 juli is de intentie om de website verder uit te rollen: alle opvoedadviseurs kunnen aansluiten om zo tot een landelijk dekkend aanbod te komen.

Het aanbod van opvoedondersteuning is complex en versnipperd, ouders zien tussen de bomen het bos niet meer. Op veel verschillende websites worden opvoedspreekuren aangeboden door zelfstandigen, welzijnsorganisaties en CJG’s. Het maken van een afspraak gaat veelal per email of via de telefoon op kantooruren. Opvoedspreekuren.nl brengt het aanbod aan opvoedondersteuning bij elkaar en geeft ouders de mogelijkheid direct een afspraak te maken, op ieder moment van de dag.

Het concept van online afspraken maken voor opvoedspreekuren is eerder in 2010 regionaal geïmplementeerd in de regio Zaanstreek Waterland. “De opvoedspreekuren lopen goed. Het aantal gevoerde gesprekken op het opvoedspreekuur is in 2010 aanzienlijk toegenomen door de toegenomen vraag. Het aantal bereikte ouders is hoog” (bron: jaarverslag GGD Zaanstreek Waterland 2010).

Opvoedspreekuren.nl is een product van Toewan – grafische communicatie en Taky Software.

Meer informatie over de pilot is te vinden op: www.oasysteem.nl

Lees ook:Fantastisch: gratis opvoedadvies per email voor ouders
Lees ook:Redelijke opkomst tweede griepprik
Lees ook:GGD: Om de dag een 24 uur oud lijk
Lees ook:Supermarkten bieden steeds meer biologische producten
Lees ook:12 jaar en al aan de coke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>