12 jaar en al aan de coke

Als we de actiegroep Moedige Moeders uit Volendam mogen geloven, loopt het daar helemaal uit de hand. Zelfs 12-jarigen schijnen al coke te snuiven en verdienen een aardig zakcentje bij door in het witte goedje te dealen.

De basisschoolleerlingen van nauwelijks twaalf jaar gebruiken, maar dealen ook openlijk op straat.

Om deze kinderen te behoeden voor het enorme leed dat cocaïne kan veroorzaken, moet echt ingegrepen worden! Ik heb daarom erg veel bewondering voor de strijd van de Moedige Moeders, een groep ongeruste ouders, die vier jaar geleden de strijd aanging tegen de drugsverslaving in Volendam.

De moeders vinden het lastig om in te schatten hoe groot de groep gebruikende kinderen is, maar volgens een woordvoerster in De Telegraaf zou het zeker om vele tientallen gaan. Per weekend zou er zeker acht kilo coke doorheen gaan.

De politie Zaanstreek-Waterland, waar Volendam onder valt, bevestigt de toenemende problemen onder zeer jonge Volendammers.

Tijdens de kermis van onlangs zijn veertig cokesnuivers op straat betrapt, waarmee duidelijk wordt dat ook buiten cafés en jeugdhonken wordt gebruikt. Volgens de politie zijn de veertig aanhoudingen slechts het topje van de ijsberg.

Lees ook:Nieuws over de Volendamse ziekte
Lees ook:‘Laat je niet door onbekenden omhelzen’
Lees ook:Elke 9 minuten rukt de politie uit voor een “verward persoon”
Lees ook:Eén jaar oud en nu al te dik
Lees ook:Kinderen maken je ongelukkig

1 Reacties // Reageer

One thought on “12 jaar en al aan de coke

  1. Buck Hunter

    You have really great taste on catch article titles, even when you are not interested in this topic you push to read it

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>