Elke 9 minuten rukt de politie uit voor een “verward persoon”

hahahaha

Wist je dat de politie in Nederland elke 9 minuten uitrukt omdat er een melding is wat betreft een verward persoon? Heftig he? Hieraan wordt a.s. woensdag in Hollandse Zaken aandacht besteedt, want wat blijkt: het aantal verwarde mensen stijgt sterk!! Wekelijks zijn er berichten over mensen die hun flat opblazen of ermee dreigen. Vorige week nog in Doetinchem en Weesp. In Venlo werd vrijdag een man opgepakt die verward op straat zat. Gevreesd werd dat hij explosieven bij zich had.

Zoals we al zeiden dient de politie elke 9 minuten uit te rukken voor mensen met afwijkend en bedreigend gedrag. GGZ, gemeente en politie sloegen dit voorjaar alarm over de onverklaarbaar snelle stijging van het aantal verwarde mensen.

Wat is er aan de hand? Brengen schulden mensen tot aan het randje? Is de samenleving te veeleisend voor een groep kwetsbare burgers, die zich niet meer staande kan houden? Of spelen bezuinigingen in de GGZ een rol?

Hollandse Zaken
Woensdag 24 juni 2015
Om 21.10 uur live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv

Lees ook:Politie baalt van verwarde mensen
Lees ook:Wat maakt jou rustig stofzuigen of yoga?
Lees ook:Politie onderzoekt chloorlek in zwembad Spijkenisse
Lees ook:Zeker vijf mannen expres met hiv besmet
Lees ook:‘Onverzekerde verwarde mensen krijgen geen zorg’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>