Oproep aan mannen: ‘bespreek het met uw huisarts’

zaad17 maart 2014. Vandaag start de bewustwordingscampagne 1 op de 5 over vroegtijdige zaadlozing. Het doel van de campagne is het taboe op dit onderwerp te doorbreken en mannen te stimuleren om dit probleem te bespreken, ook met de huisarts.

Specifiek voor medisch professionals startte in het najaar van 2013 een campagne over dit onderwerp onder de naam Meer over PE (premature ejaculatie). De bewustwordingscampagne 1 op de 5 wil het taboe dat rust op vroegtijdige zaadlozing doorbreken en is gericht op zowel mannen als hun partners. De campagne roept mannen die worstelen met dit probleem op om contact te zoeken met hun huisarts.

De campagne bestaat uit diverse onderdelen:

  • Lancering website: op de website 1opde5.nl staat meer informatie voor de doelgroep: wat is vroegtijdige zaadlozing, wat kun je eraan doen en wat zijn de eerste stappen die je kunt nemen.
  • Aandacht in de media: de campagne wordt onder de aandacht gebracht bij diverse consumentenmedia (radio, tv, magazines en online).
  • Radio: radiocommercials zullen de doelgroep attent maken op het onderwerp.
  • Horeca: op verschillende horecalocaties in het land komen posters en spiegelstickers te hangen op toiletten.

Vanwege de start van deze bewustwordingscampagne kan het zijn dat huisartsen meer vragen over vroegtijdige zaadlozing krijgen. Het is belangrijk dat zij hier goed op voorbereid zijn. Mannen moeten zich vertrouwd voelen om het gesprek met hun huisarts aan te gaan. In de aanloop naar deze bewustwordingscampagne zijn medisch professionals ingelicht over de aandoening en de laatste ontwikkelingen via de website meeroverpe.nl, persinformatie en persoonlijke bezoeken. Tevens is een geaccrediteerde masterclass voor huisartsen beschikbaar op www.masterclasspe.nl.

Lees ook:Snelle zaadlozing niet psychisch, maar erfelijk
Lees ook:Kennis huisartsen over premature ejaculatie nog onvoldoende
Lees ook:Voorlichtingscampagne over Mexicaanse griep van start
Lees ook:Website over winderigheid blijkt een grap van Radar
Lees ook:Steeds meer seksverslaafden zoeken hulp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>