De sugarsnaps waren niet de boosdoeners

ziekHet is nog niet duidelijk waardoor 22 mensen woensdagochtend onwel zijn geworden bij een groenten- en fruitbedrijf in het dorp Maasdijk in het Westland. Volgens de brandweer kan een partij sugarsnaps de oorzaak zijn, maar het bedrijf Nature’s Pride noemt dat onwaarschijnlijk. Voor de zekerheid worden de groenten onderzocht. Donderdag moet er meer duidelijkheid zijn over de oorzaak.

Als groenten en fruit worden vervoerd, worden er soms gassen aan toegevoegd. Die moeten bederf of ongedierte tegengaan. Volgens de brandweer hebben de medewerkers misschien zulke dampen ingeademd toen ze de verpakkingen openden. Nature’s Pride spreekt dat tegen. ,,Bij de sugarsnaps was geen gas toegevoegd. Bovendien werden mensen ook onwel op andere plekken binnen het gebouw, waar de sugarsnaps niet werden verwerkt”, aldus een woordvoerder.

Twee medewerkers werden naar een ziekenhuis gebracht. Ze bleven misselijk en hielden last van hun ademhaling. In de loop van de middag konden ze naar huis. Anderen konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Het pand van Nature’s Pride werd na het incident ontruimd. Ongeveer 300 medewerkers werden ergens anders opgevangen. De brandweer verrichte metingen. ,,We hebben gekeken naar andere mogelijke oorzaken, maar die waren niet van toepassing”, aldus een brandweerwoordvoerder. Gevaarlijke stoffen werden niet gemeten.

Het pand van Nature’s Pride staat vlakbij de A20. Aan de andere kant van de snelweg, bij het tomatenbedrijf RedStar, werden korte tijd later ook enkele mensen onwel. Het is niet bekend of er een verband is.

Lees ook:‘Mysterieuze ziekte’ in Hoogeveen mogelijk door chemische stof
Lees ook:Onderzoek moet uitwijzen hoe twee mensen in Amstelveen zijn overleden
Lees ook:Koolmonoxidevergiftiging bij vier mensen
Lees ook:Ziekenhuispersoneel geschorst na spieken in dossier Spears
Lees ook:Zieke ADO spelers aten spacecake

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>