Er komt een hooikoorts golf aan

productrangePas op, want Nederland wordt dit jaar geteisterd door een ongekende golf van hooikoorts. Allergologen komen handen tekort, melden de regionale kranten van De Persdienst.

Het aantal patiënten met hooikoortsklachten is niet alleen ongekend hoog, ook de aard van de klachten is extreem, zegt internist-allergoloog Ad Jansen van het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen.

,,De omvang en de ernst van deze hooikoortsgolf is ongekend. Er is in ons land toch al een tekort aan internist-allergologen, maar nu doet dat zich wel heel erg gevoelen.” Oorzaak van stroom aan hooikoortsmeldingen is de zachte winter. Het pollenseizoen duurt daardoor nu al 6 maanden.

Terugkeer van het pollen

Hooikoortsklachten in deze tijd van het jaar worden voornamelijk veroorzaakt door sterk allergeen pollen van grassen, maar ook pollen van kruiden draagt een steentje bij.
Momenteel is de pollendruk echter laag, doordat het weerbeeld zeer buiig is geweest. In de loop van de dag breekt vanuit het noorden de zon door en kunnen mensen met een pollenallergie weer klachten verwachten. Vrijdag, zaterdag en zondag worden dagen met veel pollen. Daarna kunnen buien lokaal en tijdelijk weer verlichting brengen.

check regelmatig:

http://www.hooikoorts.com/tegen-hooikoorts/middelen/

 

 

 

Lees ook:Hooikoortsseizoen alweer begonnen
Lees ook:‘Ergste allergieseizoen ooit komt eraan’
Lees ook:Proefpersonen met hooikoorts gezocht
Lees ook:Warme weer doet hooikoortspatiënt goed
Lees ook:Minder hooikoorts dankzij koude lente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>