Proefpersonen met hooikoorts gezocht


Voor een onderzoek naar een mogelijke meerdaagse hooikoortsverwachting zoekt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hooikoortspatiënten die als proefpersoon mee willen werken aan dit onderzoek.

Een meerdaagse hooikoortsverwachting biedt patiënten – meer dan de huidige dagelijkse voorspelling – de mogelijkheid om beter hun activiteiten en medicatie op de ‘pollen’ af te stemmen. Het LUMC verzorgt al sinds 1980 in de maanden mei tot juli de hooikoortsverwachting voor de volgende dag.

Voor dit onderzoek worden patiënten tussen de 18 en 60 jaar gezocht met een graspollenallergie, die bereid zijn om dagelijks de ernst van hun hooikoortsklachten per SMS-bericht of via e-mail door te geven aan het LUMC.

Het is voor het onderzoek van belang dat de patiënten woonachtig zijn in Zuid-Holland. Er volgt eerst een kort medisch onderzoek in het LUMC, waarna de patiënt kan beslissen of hij/zij aan dit onderzoek wil deelnemen. Proefpersonen krijgen een vergoeding.

Mensen met hooikoorts hebben in de lente en de zomer klachten van snotteren, niezen en hoesten door diverse pollen die de natuur produceert. Van mei tot juli zijn het vooral de graspollen die de klachten veroorzaken. In deze periode verzorgt het LUMC dagelijks de hooikoortsverwachting. Deze is te vinden op NOS Teletekst en wordt uitgezonden op Radio 1 na het journaal van half zes.

Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Jeannette Gast-Strookman via telefoonnummer 071-526 3438 of via email: [email protected].

Bron: zorgkrant.nl

Lees ook:Er komt een hooikoorts golf aan
Lees ook:Warme winter: nu al hooikoorts
Lees ook:Hooikoorts-apps voor het laatste pollennieuws
Lees ook:Minder hooikoorts dankzij koude lente
Lees ook:Neusspray tegen hooikoorts mogelijk ook effectief bij astma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>