Warme winter: nu al hooikoorts

Door het warme winterweer van de afgelopen weken kampen veel hooikoortspatiënten nu al met klachten.

Normaal gesproken steekt hooikoorts pas in maart en april de kop op. Maar omdat bomen als de hazelaar en de els momenteel al in bloei staan, beginnen veel hooikoortspatiënten van de allergiepoli nu al te snotteren.

Het is volgens allergoloog Hanneke Oude Elberink van de allergiepoli van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) de eerste keer dat er zó vroeg in het jaar hooikoorts voorkomt.

„Ik heb wel eens meegemaakt dat patiënten in februari al last kregen, maar dit is wel extreem vroeg.’’ Het ziekenhuis kreeg veel telefoontjes van verontruste patiënten. De allergiepoli heeft vanwege de grote hoeveelheid klachten een speciale informatieavond voor hooikoortspatiënten vervroegd.

In Nederland heeft zo’n 20 procent van de bevolking in meer of mindere mate last van hooikoorts. Slechts een deel daarvan is zo allergisch dat behandeling in een allergiepoli, zoals die van het UMCG, noodzakelijk is.


Bron: AD.be

Lees ook:‘Over 20 jaar lijdt helft bevolking aan hooikoorts’
Lees ook:Hooikoorts-apps voor het laatste pollennieuws
Lees ook:Bloeiende berk opent hooikoortsseizoen
Lees ook:Nieuwe pil tegen hooikoorts morgen verkrijgbaar
Lees ook:Proefpersonen met hooikoorts gezocht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Warme winter: nu al hooikoorts

  1. Barabara Caanen

    Hooikoorts steekt mij mij nu al de kop op; gelukkig kan ik me helpen met het natuurlijke product van http://www.murill.com, de agaricus blazei murill paddestoel.
    Na lang zoeken en veel uitproberen gevonden !

    Barbara

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>