Hooikoorts-apps voor het laatste pollennieuws


Eén op de zes Nederlanders heeft last van hooikoorts. In totaal maar liefst zo’n 2,7 miljoen mensen. Er waren al tal van websites waar de pollenverwachting dagelijks te volgen is. Maar wie echt up-to-date wilt zijn, downloadt een van de apps met het laatste pollennieuws.

Mediq apotheek lanceerde afgelopen weekend een gratis hooikoorts-app voor Android en iPhone. De hooikoorts-app biedt een combinatie van dagelijkse polleninformatie en persoonlijk advies. Op basis van hun eigen allergiegegevens krijgen hooikoortspatiënten een persoonlijk medicijnadvies. Door goed gebruik van medicijnen kunnen de symptomen beter in bedwang worden gehouden.

Al wat langer op de markt is de gratis hooikoorts-app van A.Vogel, waarmee je dagelijks de laatste informatie over pollen in de lucht tijdens het hooikoortsseizoen (van 1 maart tot 1 september) krijgt. De app biedt het pollenweerbericht van vandaag, maar ook de verwachting voor de komende 5 dagen voor verschillende locaties in Nederland. Verkrijgbaar voor zowel iPhone als Android.

En dan is er nog de allereerste app voor hooikoortspatiënten, die van de website Pollennieuws. Ook deze gratis app houd je dagelijks op de hoogte over actuele informatie over pollen en hooikoorts. Op dit moment is de app alleen nog verkrijgbaar voor de iPhone en iPod Touch. Maar binnenkort ook voor Android.

Lees ook:Bloeiende berk opent hooikoortsseizoen
Lees ook:Warme winter: nu al hooikoorts
Lees ook:Proefpersonen met hooikoorts gezocht
Lees ook:Zware Paasdagen voor hooikoortspatiënt
Lees ook:Genezing hooikoorts nabij?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>