Genezing hooikoorts nabij?

Slechts 4 injecties in 3 weken kunnen ervoor zorgen dat de symptomen van hooikoorts en de behoefte aan oogdruppels en hooikoortspillen met bijna de helft afneemt. Dat belooft een nieuw middel, Pollinex Quattro, dat mogelijk volgend jaar al verkrijgbaar is.

Zelfs hooikoortspatiënten met de hevigste klachten voelden zich beter na een behandeling met Pollinex Quattro. Het vaccin zorgt voor een sterke reactie van het immuunsysteem waardoor een allergische reactie, die ontstaat door het contact met pollen, uitblijft.

Dat blijkt uit onderzoeksresultaten die tijdens het congres van de European Academy of Allergy and Clinical Immunology in Londen zijn gepresenteerd.

Britse wetenschappers geloven zelfs dat wanneer je de kuur 3 jaar achtereen volgt, je definitief van de aandoening kunt genezen.

Uit een recent onderzoek onder bijna 1000 patiënten in Groot-Brittannië, Australië, de Verenigde Staten en Canada blijkt dat het vaccin de symptomen van hooikoorts met zeker 20% vermindert. Bij sommige patiënten namen de klachten zelfs met 43% af.

De vaccins moeten worden toegediend voor de start van het hooikoortsseizoen.

De Britse fabrikant Allergy Therapeutics heeft inmiddels toestemming gevraagd om het middel in Duitsland en Groot-Brittannië op de markt te mogen brengen. Groot-Brittannië verwacht dat het vaccin binnen een jaar verkrijgbaar is.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Hooikoortspatiënt reageert vaak ook op groenten en fruit
Lees ook:‘Over 20 jaar lijdt helft bevolking aan hooikoorts’
Lees ook:Hooikoorts kost ons land miljarden
Lees ook:Hooikoortstherapie voorkomt astma bij kind
Lees ook:Ruim 300 sterfgevallen aan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>