Hooikoortstherapie voorkomt astma bij kind

Kinderen die door pollen of schimmels aan hooikoorts lijden, ontwikkelen minder vaak astma als ze immuuntherapie krijgen. Volgens onderzoekers worden ze hiermee minder gevoelig voor allergieën.

Met immuuntherapie worden patiënten blootgesteld aan een steeds grotere dosis allergenen. Deze behandeling duurt drie jaar.

Dr. Jacobsen en zijn collega's uit Denemarken volgden kinderen die zo'n behandeling kregen, de Preventive Allergy Treatment (PAT). Zeven jaar na de behandeling bleken 4,6 keer zoveel van deze kinderen geen astma te hebben, dan kinderen met hooikoorts die een placebo kregen.

Na drie jaar behandelen hadden de kinderen ook zeven jaar geen last de symptomen van hooikoorts, zoals prikkende ogen of een loopneus.

Volgens Jacobsen is deze immuuntherapie niet alleen een goede therapie voor hooikoorts, maar ook geschikt om andere ziekten aan de luchtwegen te voorkomen.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:Neusspray tegen hooikoorts mogelijk ook effectief bij astma
Lees ook:Allergieweek voor kinderen in Havenziekenhuis
Lees ook:Waarschuwing voor magere yoghurt tijdens zwangerschap
Lees ook:Antibiotica + zwangerschap verhoogt kans op astma
Lees ook:Ontdekking nieuwe ‘allergie-cellen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>