Ben jij gelukkig met je baan?

fotoOndanks de crisis is een relatief groot aantal Nederlanders zeer gelukkig met de huidige baan. Maar liefst 59 procent van de werkenden in ons land denkt op dit moment de perfecte baan te hebben, 68 procent vindt dat z’n job op dit moment zelfs perfect aansluit op de genoten opleiding; mensen in de collectieve sector en bij de overheid nog meer: 82 procent.

De tevredenheid – het werkgeluk – over de huidige arbeidssituatie van de werkende Nederlander was het onderzoeksdoel in het meest recente Randstad WerkMonitor onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research onder 810 werkenden in Nederland. Het antwoord daarop: zes op de tien werkenden denken de juiste opleiding te hebben genoten en zouden deze opnieuw kiezen als het hen werd voorgelegd. Ondanks de hoge tevredenheid, zou 54 procent een andere baan toch overwegen als ze elders beter kunnen verdienen. 58 procent zou dit doen als er betere carrièremogelijkheden geboden zouden worden en 46 procent overweegt dit als die baan nog beter bij hun opleiding past.

Lees ook:‘Zorgverzekeraars moeten klant tevreden houden’
Lees ook:Kanker is onze grootste angst
Lees ook:Zorg meest aantrekkelijke sector om in te werken
Lees ook:Werkende vrouw blijft slank
Lees ook:Gezondheid staat voorop in nieuwjaarswens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>