Kanker is onze grootste angst

Wat lijkt je erger? Kanker krijgen of je baan verliezen? Stomme vraag natuurlijk. Er gaat niets boven een goede gezondheid! Je baan verliezen is erg, maar niet het einde van de wereld. Als je wilt is er altijd een andere baan te vinden. Kanker blijkt bij mensen enorm veel angst op te roepen. Maar is dat wel terecht?

Het Britse Cancer Research vroeg 2000 mensen wat hun grootste angst is. Ze konden kiezen uit een hele lijst vreselijke dingen, zoals kanker of Alzheimer krijgen, je baan verliezen, een auto-ongeluk, schulden.

Kanker stond met stip bovenaan.  Opvallend is vooral dat 1 op de 3 mensen kanker ziet als een noodlot waar je weinig aan kunt doen. Terwijl toch circa de helft van de kankergevallen te voorkomen is door bijvoorbeeld niet te roken, voldoende te bewegen en gezond te eten.

Bovendien betekent kanker niet altijd meer het einde. Het aantal genezingen is sinds de jaren ’70 verdubbeld dankzij betere diagnoses, behandelingen en screeningprogramma’s. Tegenwoordig overleeft circa de helft van alle kankerpatiënten hun ziekte.

Bron: hln.be

Lees ook:Kwart Britten ziet noodlot als oorzaak kanker
Lees ook:We zijn te positief over ons eigen gezondheidsgedrag
Lees ook:Het is nooit te laat om gezonder te leven
Lees ook:Mannen hebben 20% meer kans op kanker
Lees ook:‘Kiem voor kanker al jong gelegd’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kanker is onze grootste angst

  1. Martijn

    Hoi Amber,

    Via welk mailadres kan ik je bereiken? Ik heb wellicht een interessant onderwerp voor je blog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>