Norovirus in vakantiepark

norovDat veel mensen ziek zijn geworden op vakantiepark Prinsenmeer bij Asten in Noord-Brabant is waarschijnlijk gekomen door het norovirus. De GGD zegt tegenover de NOS dat het virus bij twee gasten is vastgesteld en dat de aard van de gezondheidsklachten bij anderen ook wijst op het norovirus.

Vorige week werden tientallen mensen, vooral kinderen, op het vakantiepark ziek. Ze hadden diarree en moesten overgeven.

De GGD heeft het zwem- en drinkwater op het terrein onderzocht, maar dat bleek in orde. De gezondheidsdienst drukt het vakantiepark en de bezoekers op het hart om douches en toiletten goed schoon te houden en regelmatig de handen te wassen.

Na de uitbraak zeiden gasten van het vakantiepark dat de hygiëne te wensen overliet. Het aantal ziektegevallen op vakantiepark Prinsenmeer is inmiddels gedaald.

Lees ook:Radboudziekenhuis heeft schoonste toilet
Lees ook:Norovirus in ziekenhuis Terneuzen
Lees ook:Zestig zieken op Nederlands cruiseschip
Lees ook:Superbacterie gevonden in drinkwater New Delhi
Lees ook:Norovirus houdt Limburg in zijn greep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>