Alle Europeanen worden dikker, maar wij Nederlanders niet!

j

Shocking nieuws: Europa gaat rond 2030 te maken krijgen met een VETTE obesitasepidemie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dat nieuws onthuld naar aanleiding van een Europees congres over obesitas in Praag.

Volgens het onderzoek van het Europees regionaal bureau van de WHO in Kopenhagen, zullen nagenoeg alle volwassen mannen in Ierland binnen vijftien jaar aan overgewicht lijden. Verder zullen ook Groot-Brittannië, Griekenland, Spanje, Zweden en Tsjechië te maken krijgen met een duidelijke stijging van het aantal mensen met obesitas.

Uit het onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de 53 onderzochte Europese landen zijn bevolking zal zien aankomen.

De Nederlanders vormen de welkome uitzondering op de regel. In 2010 was hier 54 procent van de mannen te dik, in 2030 is dat minder dan de helft. Bovendien daalt het percentage mannen met obesitas van 10 naar 8 procent. Het percentage vrouwen met obese daalt van 13 naar 9 procent.

Een volwassen persoon heeft volgens de definitie van de WHO overgewicht als zijn body mass index (bmi) meer dan 25 bedraagt. Vanaf een bmi van meer dan 30 wordt gesproken over obesitas.

Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Daarom: let op je voeding en  eet gezond!

Lees ook:Relatief weinig Nederlanders met ernstig overgewicht
Lees ook:We zijn in 2006 niet gezonder gaan leven
Lees ook:Hoera! We leven gezonder!
Lees ook:Gezondere leefstijl blijft erg lastig
Lees ook:Nederlander steeds dikker én langer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>