Iedereen is gewoon anders

mannenvrouwenHeel lang hebben wetenschappers gedacht dat de hersenen van vrouwen en mannen zeer verschillend waren. Een groep internationale wetenschappers onder leiding van de psychobiologe Daphna Joel van de universiteit in Tel Aviv hebben onlangs bekend gemaakt dat die stelling onjuist is. De bevindingen van de onderzoekers zijn te lezen in een publicatie van de Amerikaanse nationale academie van wetenschappen.

De onderzoekers bekeken onder meer 1400 MRI-scans van hersens van zowel mannen als vrouwen. Zij bekeken de hersenen als geheel, zonder specifiek individuele eigenschappen zoals omvang en verschillen in kleur aan te wijzen. Slechts een zeer beperkt aantal van de bestudeerde hersens bevatte delen die specifiek mannelijk of vrouwelijk waren. Verreweg het grootste deel was een mix van eigenschappen.

De breinkijkers zijn van mening dat de neiging van wetenschappers om altijd alles in vrouwelijk en mannelijk te verdelen waarschijnlijk onjuist is. Wetenschappelijk gezien is gewoon iedereen anders.

Lees ook:Mannen beleven depressie anders dan vrouwen
Lees ook:Verschil man en vrouw zit niet in de genen
Lees ook:Zandloperfiguur werkt als drug op mannenhersenen
Lees ook:‘Lichte stress goed voor ongeboren baby’
Lees ook:Griep tijdens de zwangerschap tast het IQ van je baby aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>