Zandloperfiguur werkt als drug op mannenhersenen

Dun of dik? Dat maakt niet uit. Zolang je maar een zandloperfiguur hebt, want dáár vallen mannen op volgens Amerikaanse wetenschappers.
Bij het zien van een zandloperfiguur worden er zogenaamde beloningscentra in de hersenen van mannen actief, meldt Nu.nl.

Onderzoekers van het Georgia Gwinnett College lieten een groep mannen van gemiddeld 25 jaar kijken naar afbeeldingen van naakte vrouwen die van achteren waren gefotografeerd.

Alle vrouwen hadden een cosmetische operatie ondergaan waardoor ze een zandloperfiguur had gekregen. De mannen kregen foto’s voor en na de operatie te zien en ondertussen werden er scans van hun hersenen gemaakt.

Op het moment dat de mannen de foto’s te zien kregen die na de schoonheidsoperaties waren gemaakt, werden de zogenaamde beloningscentra in hun hersenen actiever. Volgens de onderzoekers ging het om hersengebieden die worden geassocieerd met verslavingsreacties op alcohol- en drugsgebruik.

Opvallend is dat lichaamsvet en gewicht nauwelijks van invloed bleken op de manier waarop mannenhersenen reageren op een vrouwenlichaam. Mogelijk is dat meer een idee dat in de samenleving leeft dan door de natuur wordt ingegeven.

‘De media portretteert vrouwen over het algemeen als te dun. Het gaat uiteindelijk niet om lichaamsvet, maar om lichaamsvorm’, aldus hoofdonderzoeker Steven Platek.

Lees ook:Heeft een facelift wel nut?
Lees ook:Vrouwen kleden zich anders tijdens de ovulatie
Lees ook:Mannen beleven depressie anders dan vrouwen
Lees ook:Iedereen is gewoon anders
Lees ook:Neusspray tegen overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>