Hoe denken we over abortus?

b

De SGP gaat met onderzoeksbureau TNS Nipo uitzoeken hoe er in Nederland wordt gedacht over abortus. Dat heeft fractievoorzitter Kees van der Staaij vrijdag onthuld in het radioprogramma Dit is de Dag.

Hij heeft het vermoeden dat er ten onrechte van wordt uitgegaan dat alleen de SGP en enkele anders christelijke partijen moeite hebben met de huidige abortuspraktijk in ons land. Van der Staaij voelt zich daarin gesterkt door een ,,moedig” artikel van deze week uit liberale hoek, waarin er ook vraagtekens werden gezet.

De SGP wil met name weten hoe de besluitvorming tot abortus verloopt. Sommige vrouwen gaan tot abortus over vanwege financiële redenen.

De uitkomsten kunnen misschien een opstapje zijn naar een nieuw debat. De SGP besloot al eerder 2016 uit te roepen tot ,,jaar van het leven” en daarin past dit onderzoek. Over vorm en omvang moet nog worden besloten.

Lees ook:Ondanks gebruik pil of condoom tóch zwanger!?
Lees ook:Abortus om hazenlip komt voor
Lees ook:Mogelijk bonus bij fout ziekenhuisrekening
Lees ook:Artsen in de fout bij voorlichting abortus
Lees ook:Tientallen abortussen na ivf om sociale redenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>