Zwanger? Ga floaten!

Knipsel

Floaten is super ontspannend! Het doet je echt goed in deze gestresste maatschappij En, het is extra weldadig als je in verwachting bent. Floaten tijdens de zwangerschap is rustgevend, goed voor lichaam en geest en het versterkt de band tussen jou en je kindje.Weldadig water voor lichaam en geest

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit: floaten is dé meest effectieve manier om in korte tijd tot de diepste ontspanning ooit te komen. Het werkt beter en sneller dan ontspanningsvormen als yoga en meditatie. Floaten is drijven in dertig centimeter speciaal (Epsom) zout water. Het is het beste te vergelijken met drijven in het zoute water van de Dode Zee, maar dan met extra’s. Tijdens het floaten denkt het lichaam dat het zweeft, dat komt door het wegvallen van de zwaartekracht.

Veel (medische) voorkomende voordelen zijn o.a.:

• betere nachtrust; dat kun je goed gebruiken, want die kleintjes zijn behoorlijk actief in de nacht!

• minder stress; er moet van alles gebeuren, je leven verandert; stress is alles behalve goed voor het lichaam.

• verlaagt de bloeddruk; een goede bloeddruk maakt zowel de aanstaande mama als de verloskundige blij!

• happiness gevoel; emotionele schommelingen? Welnee, floaten zorgt ervoor dat het euforisch gevoel (wat sporters ervaren na inspanning) vrijkomt en dan zingen we weer vrolijk: “Because I’m happyyyyyyyyy…”

• het verhoogt de creativiteit en verbetert de concentratie; heel goed tegen ‘de zwangerschapsdementie’, dan kan je wel wat extra concentratie gebruiken.

• herstel na sportprestaties: ben je nog volop aan het sporten tijdens de zwangerschap? Floaten zorgt voor razendsnel spierherstel, voor optimale prestaties zonder spierpijn (ook fijn).

Binding tussen mama en baby

Naast de vele voordelen is het floaten gewoon lekker: de gewichtloosheid maakt de ervaring zo prettig. Elke spier in het lichaam ontspant volledig, dat is heerlijk voor de wervelkolom die extra belast wordt tijdens de zwangerschap. De spieren in de onderrug worden bij het floaten weer optimaal doorbloed. En niet alleen je lichaam heeft baat bij floaten, ook je geest komt volledig tot rust. Op deze manier kunnen jij en je kindje samen van het weldadige water genieten. De baby in het vruchtwater en jij in het warme water in de floatroom. Dit samenzijn, deze unieke ervaring, versterkt de band tussen jou en je baby.

1 uur floaten = 5 uur slaap

Ook na je zwangerschap is een bezoek aan FloatCenter aan te raden. Want na de geboorte van je kindje kun je last hebben van slaaptekort en ook dan is floaten een uitkomst. Een sessie floaten staat namelijk gelijk aan vijf uur slaap. En het enige wat je hoeft te doen is drijven. Kennismaken met deze ultieme manier van ontspannen? Probeer het en gun jezelf en je kindje deze heerlijke en heilzame ervaring. Of doe het een zwangere vriendin cadeau! Kijk voor adressen op:

www.floatcenter.nl

Lees ook:Gezonder door te floaten
Lees ook:Kleine baby later vaak depressief
Lees ook:Baanbrekend: thuis naar je baby kijken met een babyscanner
Lees ook:Zwanger worden? Download de Mama Apps iPad App
Lees ook:Chocolade kan je baby redden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>