‘Veel ziekmeldingen blijken vals”

huis

Zeker 50% van de werknemers die zich ziek melden, heeft geen medische klachten. Arbodienst Zorg van de Zaak heeft dit vast kunnen stellen uit de dossiers van hun bedrijfsartsen. De vereniging van bedrijfsartsen (NVAB) is van mening dat het mogelijk om 70 tot 80 procent van de gevallen gaat.

Veel werklieden melden zich bijvoorbeeld ziek vanwege privéproblemen, financiële problemen of omdat ze overbelast zijn door het zorgen voor een zieke ouder.

,,Werkgevers weten vaak niet wat er bij de mensen speelt. Leidinggevenden moeten hier veel meer oog voor hebben, want door deze problemen raken mensen uit balans. Vaak zijn er ‘vroegsignalen’. Werknemers nemen bijvoorbeeld vaker vrij of zijn vaak afgeleid op het werk. Als leidinggevenden dit al signaleren en dan met iemand in gesprek gaan en hulp bieden, kunnen er heel wat ziekmeldingen worden voorkomen.”

Mensen zouden niet ’bewust’ thuisblijven. Tegenwoordig moet men zoveel ballen hooghouden, dat is bijna onmogelijk…

Lees ook:Ziekte is even geen reden om thuis te blijven
Lees ook:Veel mensen hebben burnoutklachten, maar houden het voor zich
Lees ook:Bijna 1 miljoen Nederlanders heeft een burn-out
Lees ook:Werkgever wil liever geen personeel met hiv
Lees ook:Minder ziekmeldingen na carnaval door recessie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>