Doe je mee? Er wordt wereldwijd minder gerookt, wow!!

Awesome nieuws dit, echt het beste nieuws wat we in jaren hebben mogen brengen….

Het aantal mensen dat rookt daalt wereldwijd verhoudingsgewijs, maar in 2015 waren het er nog altijd 933 miljoen. Tabaksverslaving was dat jaar verantwoordelijk voor 6,4 miljoen sterfgevallen. Nog altijd miljoenen teveel….Dat blijkt uit een groot onderzoek, de Global Burden of Disease Study 2015, dat is gepubliceerd in het vakblad The Lancet.

Wetenschappers gebruikten de gegevens van databanken in 195 landen. Aan de hand daarvan stelden ze vast dat, afgezet tegen de bevolkingsgroei, het aantal rokers in de periode 1990-2015 met een derde is afgenomen tot 15,3 procent. Mannen grijpen nog altijd het meest naar de sigaret, pijp of sigaar. Eén op de vier rokers is man, onder vrouwen is het percentage 5,4.

In bepaalde landen, waaronder Indonesië, Bangladesh en de Filipijnen, is geen teruggang geconstateerd. In Rusland zijn opvallend meer vrouwen gaan roken.

Dus wat doe JIJ?

Stop ook!!!

 

Lees ook:Evenveel rokers, minder sigaretten per dag
Lees ook:Roken is vooral een mannenzaak
Lees ook:Sigaar en pijp iets minder slecht dan sigaret
Lees ook:Aantal rokers stabiel, gebruik e-sigaret stijgt
Lees ook:Minder kans om te sterven aan kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>