Kunstmatige poep killt ziekenhuisbacterie

Even een praatje poep…

Er is recentelijk aangetoond dat een Clostridium difficile darminfectie is te behandelen door gezonde ontlasting in te brengen bij de patiënt. Wetenschappers van de Universiteit van Guelph in Canada stellen nu dat kunstmatige poep nog beter werkt om de ziekenhuisbacterie in kwestie te behandelen.

Volgens de onderzoekers geneest de infectie zo effectiever plus het is veiliger en stabieler. Wat ook fijner hier aan is dat je als patiënt niet meer misselijk hoeft te worden van het idee dat de ontlasting van een ander persoon in je lichaam wordt ingebracht.

De kunstmatige poep heet ’RePOOPulate’. Volgens de onderzoekers is het belangrijkste voordeel dat met RePOOPulate geen andere onbekende ziekteverwekkers kunnen worden binnen gebracht bij de patiënt, hetgeen met de echte poep wel het geval is.

Clostridium difficile is een bacterie die darmontstekingen kan veroorzaken, waarbij de symptomen variëren van milde diarree tot levensbedreigende darmontstekingen. Dit komt vooral in ziekenhuizen voor bij oudere patiënten die recent antibiotica hebben gebruikt.

bron: ziekenhuis.nl

Lees ook:Poepinjectie helpt tegen ziekenhuisbacterie
Lees ook:Hond herkent besmette patiënten
Lees ook:Gezonde poep als medicijn
Lees ook:Hond spoort ziekenhuisbacterie op
Lees ook:Doneer je drol aan de ‘poepbank’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>