MRI-scan voorspelt herstel na hartinfarct

De mate van herstel na een acuut hartinfarct kan worden voorspeld door MRI. Dit stelt cardioloog Timo Baks van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Baks paste MRI toe op patiënten, vijf dagen na een hartinfarct.

Magnetica Resonance Imaging (MRI) geldt als de beste beeldvormende techniek om het effect van therapieën voor hartziekten die zijn ontstaan door zuurstoftekort, te bestuderen. Met MRI kan de beweging van de hartwanden worden bestudeerd, maar ook de gehele hartfunctie.

Aan de schade aan de hartspier blijkt heel goed te kunnen worden afgelezen hoe groot de schade na vijf maanden zal zijn. De hartspierfunctie is sterk te herstellen door de patiënten te behandelen met een dotterbehandeling en medicijnen.

Baks onderzocht verder in hoeverre MRI herstel van de hartspierfunctie bij volledige afsluiting van een kransslagvat kan voorspellen. Een dotterbehandeling kan in deze gevallen moeilijk en soms gevaarlijk zijn. Met MRI kan worden voorspeld welke patiënten het meeste voordeel van een dotterbehandeling kunnen hebben.

Bron: AD.nl

Lees ook:Hartpatiënt dag na dotteren weer thuis
Lees ook:‘Hartoperatie beter voor complexe patiënt dan dotteren’
Lees ook:Tong voorspelt kans op sterfte na acuut hartinfarct
Lees ook:Weghalen bloedpropje helpt hartpatiënt
Lees ook:Buikvet repareert hart na infarct

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>