Walnoten goed tegen stress en hoge bloeddruk

Walnoten helpen niet alleen cholesterol te verlagen, ze zijn ook een goed middel tegen stress en een hoge bloeddruk. Dat beweren wetenschappers van de Penn State Universiteit.

Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren die het cholesterolgehalte helpen verlagen. De Amerikaanse wetenschappers wilde weten of de omega-3 vetzuren ook een positief effect hebben op de bloeddruk en op stress. ‘Mensen die lichamelijk reageren op stressvolle situaties lopen meer kans op hart- en vaatziekten’, aldus professor Sheila West.

De deelnemers aan het onderzoek werden in 3 groepen verdeeld. Elke groep volgde een ander dieet: een dieet zonder walnoten, een dieet met 1,3 ons walnoten en een dieet met walnoten, walnootolie en 1,5 eetlepel lijnzaadolie.

Vervolgens werden ze aan stress blootgesteld, bijvoorbeeld door ze een toespraak te laten houden van 3 minuten of hun voet in ijskoud water onder te dompelen. De bloeddruk van de walnootetende deelnemers bleef lager dan die van de anderen.

‘Het onderzoek suggereert dat walnoten de bloeddruk kan verlagen wanneer iemand wordt blootgesteld aan stress’, concludeert West. Lijnzaadolie bleek geen invloed te hebben op de bloeddruk, maar helpt wel ontstekingen in de aders te beperken. Ook dat kan het risico op hartziekten verlagen.

Bron: hln.be

Lees ook:‘Eten van vette vis voorkomt geheugenverlies’
Lees ook:Afvallen zonder hongergevoel
Lees ook:Walnoten goed voor kwaliteit sperma
Lees ook:Omega-3 verbetert leesvermogen van kinderen
Lees ook:Gezond leven = een betere erectie!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Walnoten goed tegen stress en hoge bloeddruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>